Web_FI_new_app_tablet_1140x641

Nyt päivitämme Allente-sovelluksen!

Allente-sovellus mobiililaitteilla, Apple TV:llä sekä suoratoistopalvelu verkkosivuilla saa uuden teknisen alustan

Kun lanseerasimme Smart-TV sovelluksemme, teimme sen uudelle tekniselle alustalle, jolla on modernimpi ilme kuin nykyisellä Allente-sovelluksella. Nyt olemme valmiita siirtämään sovelluksen kokonaan tälle uudistetulle alustalle.

Tämä antaa meille tulevaisuudessa mahdollisuuden tarjota sinulle entistä hienomman käyttökokemuksen.

Voimme esimerkiksi tarjota personointia ja suosituksia jokaiselle yksittäiselle käyttäjälle ja esitellä yhdistelmän eri sisällöntuottajien sisällöistä aivan uudella tavalla.

Ensimmäinen askel on päivittää vanha sovellus. Päivityksen jälkeen sovelluksessa on aluksi vähemmän ominaisuuksia kuin mihin olet tottunut, mutta parannamme ja lisäämme toimintoja vähitellen.  👇

 

Milloin tämä tapahtuu ja mitä se tarkoittaa minulle?

🔒 Kirjautuminen päivityksen jälkeen

Joissakin tapauksissa sinun on kirjauduttava sisään uudelleen, kun aiot käyttää sovellusta ensimmäistä kertaa päivityksen jälkeen. Katso alta lisätietoja kustakin laitteesta.

  
 • 📺 Apple TV 

  Jos olet kirjautumassa Apple TV:hen niin sanotulla Applen kertakirjautumisella tai nollakirjautumisella (Zero-Sign-On), jossa Allente on valitsemasi TV-palveluntarjoaja, sinun ei tarvitse kirjautua Allente-sovellukseen uudelleen. Jos et ole valinnut yksinkertaista/automaattista kirjautumista, sinun on ehkä kirjauduttava uudelleen Allente-sovellukseen.  Jos et muista, mikä salasanasi on, voit aina nollata sen. Katso kuitenkin ensin, onko Allente-salasanasi tallennettu laitteellesi tallennettujen salasanojen joukkoon, niin vältyt salasanan vaihtamiselta.

   Jos vaihdat salasanasi, huomaathan, että se on uusi salasana, jota käytät jatkossa myös kirjautuessasi Omille Sivuille

 • 
 • 📱iPhone ja iPad 

  Jos olet päättänyt kirjautua iPhoneen ja/tai iPadiin niin sanotulla Applen kertakirjautumisella tai nollakirjautumisella (zero sign-on), jossa Allente on valitsemasi TV-palveluntarjoaja, sinun ei tarvitse kirjautua Allente-sovellukseen uudelleen.  Jos et ole valinnut yksinkertaista/automaattista kirjautumista, sinun on ehkä kirjauduttava uudelleen Allente-sovellukseen. Jos et muista, mikä salasanasi on, voit aina nollata sen. Katso kuitenkin ensin, onko Allente-salasanasi tallennettu laitteellesi tallennettujen salasanojen joukkoon, niin vältyt salasanan vaihtamiselta.

   Jos vaihdat salasanasi, huomaathan, että se on uusi salasana, jota käytät jatkossa myös kirjautuessasi Omille Sivuille

 • 
 • 📱Android-matkapuhelin tai -tabletti

  Sinun on kirjauduttava sisään uudelleen. Jos et muista, mikä salasanasi on, voit aina nollata sen. Katso kuitenkin ensin, onko Allente-salasanasi tallennettu laitteellesi tallennettujen salasanojen joukkoon, niin vältyt salasanan vaihtamiselta.

  Jos vaihdat salasanasi, huomaathan, että se on uusi salasana, jota käytät jatkossa myös kirjautuessasi Omille Sivuille.

   

 • 
 • 💻 Suoratoistopalvelu - tv.allente.fi 

  Uusi suoratoistopalvelu julkaistaan tv.allente.fi sivulla, rinnakkain vanhan kanssa.  Voit jonkin aikaa vaihdella halutessasi uuden ja vanhan version välillä kirjautumatta sisään. Selaatpa vanhaa tai uutta versiota, voit navigoida valikoissa ilman kirjautumista. Kun haluat aloittaa katselun, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.

Tutustu uuteen Allente-sovellukseen

Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että uusi Allente-sovellus tulee olemaan entistä parempi.

Jos et ole käyttänyt sovellusta Smart-TV:llä*, voi mennä hetken aikaa tutustua uuteen sovellukseen.

Olemme tänne koonneet sovelluksen yleisimmät ominaisuudet. Aluksi muutamia toiminnallisuuksia puuttuu, mutta lisäämme niitä jatkuvasti.  

*Allente-sovellus on saatavilla useille älytelevisioille: Samsung Smart TV, LG Smart TV ja Android TV.

  
 • Home.png Koti

  Etusivu on kotisivumme, jonne päädyt aina, kun käynnistät sovelluksen. Sieltä löydät "Kanavat", "Jatka katselua" ja suosittua sisältöä eri luokissa.  Jos haluat, voit myös napsauttaa nuolta otsikon "Kanavat" jälkeen ja saat kaikki kanavat omalle sivulleen. Kunkin kanavan osalta voit osallistua tietoihin käynnissä olevista ja tulevista ohjelmista.

 • 
 • Catchup.png Viikkoarkisto 

  Tänne on koottu ohjelmia viimeisten seitsemän päivän ajalta, lajiteltuna kanavan mukaan.

 • 
 • Movies.png Elokuvat 

  Tilauksestasi riippuen täältä löydät elokuvia, joita tarjoaa mm. SkyShowtime, C More ja HBO Max. Luetteloissa näkyvät elokuvat ovat vain rajallinen valikoima kultakin sisällöntarjoajalta. Meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta kerätä kaikkia heidän tarjoamiaan elokuviaan yhteen paikkaan kuten edellisessä sovelluksessa, mutta voit aina etsiä elokuvan sen nimellä.

 • 
 • Series.png Sarjat

  Tilauksestasi riippuen täältä löydät sarjoja, joita tarjoaa mm. SkyShowtime, C More ja HBO Max Luetteloissa näkyvät sarjat ovat vain rajallinen valikoima kultakin sisällöntarjoajalta. Meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta kerätä kaikkia heidän tarjoamiaan sarjojaan yhteen paikkaan kuten edellisessä sovelluksessa, mutta voit aina etsiä sarjan sen nimellä.

 • 
 • Favorites.png Suosikit

  Tänne on koottu ohjelmat, sarjat tai elokuvat, jotka olet merkinnyt suosikeiksi. Jos haluat tehdä suosikkimerkin, siirry ohjelmaan, elokuvaan tai sarjaan ja merkitse klikkaa sydän-painiketta. 

  Hyvä tietää: Suosikkiluettelossasi voi tällä hetkellä olla enintään 20 suosikkia. Jos suosikkien määrä ylittyy, ensimmäisenä merkitty suosikki korvataan jne.

 • 
 • Settings.png Asetukset

  Asetukset löydät oikealta ylhäältä klikkaamalla profiilikuvaketta. Siellä voit muokata sovelluksen asetuksia haluamallasi tavalla:

   

  Ääni ja tekstitys

  Kielivaihtoehdot: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi

  Tekstitys: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi tai mahdollisuus poistaa tekstitys

  Hyvä tietää:

  • Voit vaihtaa äänen ja tekstityksen kielen vain, jos käytettävissä on enemmän kieliä.
  • Kun vaihdat äänen kieltä tai tekstitystä asetuksissa, muutos koskee kaikkea sisältöä, kunnes vaihdat sen uudelleen asetuksissa.
  • Voit myös vaihtaa äänikieltä tai tekstitystä katsellessasi TV-sarjaa tai elokuvaan, mutta silloin vaihdos koskee vain juuri katselemaasi sisältöä. Jos haluat tehdä tämän, napsauta kieli- ja tekstityskuvaketta, joka näkyy näytöllä ohjelman pyöriessä

   

  Sovelluksen kieli

  Täällä voit valita, millä kielellä haluat käyttää sovellusta. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi.  

   

  Tietoja sovelluksesta

  Täältä löydät muun muassa käyttäjänimesi ja käyttämäsi sovellusversion.

   

  Suostumukset
   Täältä löydät hyväksynnän henkilökohtaisille suosituksille ja tietoja tietosuojakäytännöstä.   

 • 
 • Vinkkejä ja muita ominaisuuksia

  Katso alusta alkaen, keskeytä ja kelaa TV-kanavilla
   Aloita alusta
   Apple TV:ssä, suoratoistopalvelussa ja Smart-TV:n sovelluksessa voit aloittaa kanavalla pyörivän ohjelman katselun alusta. Klikkaa Aloita alusta kuvaketta ja pääset ohjelman alkuun hetkessä. Palvelu toimii valituilla kanavilla.

     

  Keskeytä ja kelaa
   Jos keskeytät ja ohitat takaisin TV-kanavilla, on mahdollista palata jopa 2 tuntiin, mutta jos ohjelma on lyhyempi, voit vain hypätä takaisin käynnissä olevan ohjelman alkuun. Se vaihtelee kanavien välillä, mikä on sallittua. 

   Toista seuraava jakso automaattisesti
   Viikkoarkistossa olevan sarjan tai ohjelman seuraava jakso toistetaan automaattisesti, kun olet lopettanut edellisen jakson katselun.

  Ohjelman lopussa seuraavan jakson pikkukuvake tulee ruudulle ja seuraava jakso alkaa automaattisesti 20 sekunnin kuluttua tai voit siirtyä siihen klikkaamalla kuvaketta.

   

  Katso lisää
   Jotkut kotisivun otsikot päättyvät pieneen nuoleen. Nuolen napsauttaminen avaa uuden sivun, jolta löydät enemmän sisältöä.


  Apple AirPlay ja Google Chromecast

  Allente-sovellus tukee suoratoistoa tietokoneesta, puhelimesta tai tabletista televisioon Apple AirPlayn tai Google Chromecastin avulla.

  Yhteyden muodostaminen Google Chromecastiin

  1. Yhdistä puhelin/tabletti/tietokone samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
  2. Napsauta Chromecast-kuvaketta image3erfq.png Allente-sovelluksessa.
  3. Valitse Chromecast näkyviin tulevien laitteiden luettelosta ja aloita toisto.

  Kuinka muodostaa yhteys Apple AirPlayhin

  1. Yhdistä puhelin/tabletti/tietokone samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV, AirPlay-yhteensopiva äly-TV tai Mac.
  2. Etsi Allente-sovelluksesta, mitä haluat katsoa, ja napsauta AirPlay-kuvaketta image8p01v.png.
  3. Valitse TV, Apple TV tai Mac näkyviin tulevasta laiteluettelosta.

   

 • 
 • Laitteiden enimmäismäärä ja järjestelmävaatimukset

  Käytettävien laitteiden enimmäismäärä

  Allente-tilisi on henkilökohtainen ja voit käyttää jopa neljää laitetta samanaikaisesti. Laite voi olla esimerkiksi tietokone, matkapuhelin, tabletti, Smart-TV, Apple TV tai Chromecast. Jos sinulla on digiboksi, se lasketaan laitteeksi, jos käytät suoratoistoa sen kautta. Mikäli käytettävien laitteiden enimmäismäärä ylittyy, saat tästä ruudulle tiedon.

   
   Hyvä tietää:

  Joillakin kanavilla on lisärajoituksia, jolloin kyseistä kanavaa voi katsella vain yhdellä tai muutamalla laitteella samanaikaisesti. Jos yrität avata saman kanavan vielä toisella laitteella, saat sovellukseen viestin, että sinun on vaihdettava kanavaa.

  Uuden Allente-sovelluksen järjestelmävaatimukset

  Android-mobiili/tabletti
   Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 tai uudempi

  iPhone/iPad

  Käyttöjärjestelmä: iOS 13.0 tai uudempi

  Apple TV
   -käyttöjärjestelmä: tvOS 13.0 tai uudempi

  PC ja Mac
   Tuemme useita selaimia

  Google Chrome
   -käyttöjärjestelmä: macOS/Windows/Android 93.0 tai uudempi

  Microsoft Edge -käyttöjärjestelmä: macOS/Windows 90.0 tai uudempi

  Firefox-käyttöjärjestelmä: macOS/Windows 90.0 tai uudempi

  Safari-käyttöjärjestelmä: macOS/iOs 13.0 tai uudempi

  Opera PC/Mac -käyttöjärjestelmä: 83.0 tai uudempi

 • 
 • Haluaisitko antaa meille palautetta uudesta Allente-sovelluksesta?

  Olisimme kiitollisia kaikesta palautteesta uuteen sovellukseen liittyen.

  Voit kirjoittaa meille kommenttisi oheisen linkin kautta täältä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Täältä löydät paljon hyödyllistä tietoa 💎

  
 • Miten voin vuokrata tai ostaa elokuvia/sarjoja?

  Voit aina vuokrata tai ostaa elokuvia/sarjoja verkkosivujen suoratoistopalvelustamme (tv.allente.fi) sekä Allente1 ja One Place digiboksien kautta. Muilla laitteilla osto-/vuokraustoiminto ei tällä hetkellä ole mahdollista. Apple TV:ssä, Androidilla ja iPhonessa/iPadissa sinulla on kuitenkin mahdollisuus katsella jo ostamaasi sisältöä. Löydät nämä sisällöt kohdasta Omat tilaukset.

  Pyrimme varmistamaan, että voit vuokrata ja ostaa elokuvia ja sarjoja kaikilla laitteilla mahdollisimman pian.

 • 
 • Mistä löydän TV-kanavat?

  Siirry aloitussivulle. Löydät live-kanavat kohdasta ’Nyt TV:ssä’. Sieltä löydät kanavilla juuri nyt pyörivät ohjelmat. Hieman alempaa kotisivulta löydät kohdan ’Kanavat’, josta pääset myös katsomaan haluamaasi ohjelmaa.

 • 
 •  Miksi TV-opas ei näytä tietoja viikkoa eteenpäin, kuten aiemmin?

  Tällä hetkellä pystymme vain näyttämään mitä kanavilla pyörii tällä hetkellä ja mikä ohjelma tulee seuraavaksi. Informoimme sinua tulevista päivityksistä TV-oppaaseen liittyen.

 • 
 • Minne ’Kids mode’ on kadonnut?

  ’Kids mode’ eli tila, jossa sovellus näyttää vain lapsille suunnattua sisältöä, puuttuu tällä hetkellä.

  Informoimme sinua tulevista päivityksistä tähän liittyen.

  Nyt olemme keränneet lasten sisältöä medialuetteloihin sekä sovelluksen kotisivulle kategorioihin Sarjat ja Elokuvat.

 • 
 • En pysty lataamaan elokuvia ja sarjoja?

  Elokuvien ja sarjojen lataaminen ja katsominen Offline-tilassa on valitettavasti toiminto, jota emme tuo mukanamme uusiin sovelluksiin. Mutta esimerkiksi Elisa Viihde Viaplayn ja HBO Max:in sovelluksissa tämä on mahdollista.

 • 
 • Aiemmin pystyin etsimään Allente-sisältöä Apple TV:stä olematta Allente-sovelluksen sisällä, mutta se ei toimi nyt, miksi?

  Edellinen Allente-sovellus oli integroitu Apple TV:n kanssa ja se mahdollisti hakutulosten saamisen Allente-sisällöstä teksti- tai äänihaun (Siri) kautta jopa Allente-sovelluksen ulkopuolella. Tämä integraatio puuttuu tällä hetkellä Apple TV:n Allente-sovelluksen uudesta versiosta.

 • 
 • Missä "Kokoelmat" on uudessa sovelluksessa?

  Tällä hetkellä vastaavaa valikkoa ei ole, mutta tulevaisuudessa pystymme esittämään sisältöä palveluntarjoajakohtaisesti. Siihen asti voit etsiä mitä haluat nähdä kohdista "Elokuvat", "Sarjat", Viikkoarkistosta sekä pääsivulla näkyvistä medialuetteloista.

  Medialuettelot ovat saatavilla SkyShowtimelle, Viaplaylle, BBB Nordic+:lle, C Morelle sekä HBO Maxille.

   

 • 
 • Siirretäänkö Suosikit päivityksessä?

  Kaikkien käyttäjien suosikkivalinnat tallennetaan yhteen paikkaan, ja synkronoimme suosikit kerran alustan vaihdon aikana. Suosikkien synkronointi tehdään 13. huhtikuuta, kun olemme päivittäneet Apple TV:n Allente-sovelluksen. Tämä tarkoittaa, että jos teet suosikkivalinnan Allente-sovelluksessa (riippumatta siitä, millä laitteella) 13.–27. huhtikuuta, se ei todennäköisesti siirry sovellukseen.  TV-kanaviin tekemiäsi suosikkivalintoja ei siirretä Apple TV:hen, matkapuhelimiin tai tv.allente.fi sivulle.

 • 
 • Toimiiko Jatka katselua -ominaisuus tavalliseen tapaan päivityksen jälkeen?

  Kyllä, se koskee sarjoja ja elokuvia, joita katsot tv.allente.fi sivulla, matkapuhelimen / tabletin tai Apple TV:n kautta. Smart-TV sovelluksessa tätä ominaisuutta ei vielä ole. Viikkoarkiston sisällöt sinun on käynnistettävä uudelleen.

 • 
 • Miten voin vaihtaa äänen kielen tai ottaa tekstityksen käyttöön?

  Sovelluksen ääntä ja tekstitystä voit vaihtaa Asetuksissa. Asetukset löydät oikealta ylhäältä klikkaamalla profiilikuvaketta. Siellä voit muokata sovelluksen asetuksia haluamallasi tavalla

  Voit myös vaihtaa äänikieltä tai tekstitystä katsellessasi TV-sarjaa tai elokuvaa, mutta silloin vaihdos koskee vain juuri katselemaasi sisältöä. Jos haluat tehdä tämän, napsauta kieli- ja tekstityskuvaketta, joka näkyy näytöllä ohjelman pyöriessä.

 • 
 • Miksi lanseeraatte uuden sovelluksen nyt, kun siinä ei ole kaikkia aiemmin olemassa olleita toimintoja?

  Haluamme pystyä tarjoamaan sinulle entistä paremman käyttökokemuksen jatkossa, ja tämä teknisen alustan muutos tekee sen mahdolliseksi. Tulevaisuudessa voimme esimerkiksi tarjota personointia ja suosituksia jokaiselle yksittäiselle käyttäjälle ja esitellä yhdistelmän eri sisällöntuottajien sisältöjä paremmalla ja paremman näköisellä tavalla.

 • 
 • Katson Chromecastin kautta, pitääkö minun tehdä jotain?

  Jos suoratoistat televisioon puhelimestasi tai tablet-laitteestasi, sinun on päivitettävä sovellus yllä kuvatun mukaisesti.

  Jos käytät Chromecastia Google TV:n kanssa tai Allente Streaming Hubia, sinulla on jo pääsy uuteen sovellukseemme, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

 • 
 • Mitä tapahtuu, jos en päivitä uuteen sovellukseen?

  Vanhat sovellusversiot pysyvät rinnakkain lyhyen aikaa, mutta niissä oleva sisältö poistuu vähitellen. Myöhemmin tekninen alusta, joka lähettää sisältöä vanhoihin sovelluksiin, suljetaan ja siten ne lakkaavat toimimasta kokonaan.

 • 
 • Ilmoitatte, että Allente-sovelluksen käyttöönotto matkapuhelimille ja tableteille tapahtuu useiden päivien aikana (9.-15. kesäkuuta). Mistä tiedän, olenko saanut päivityksen?

  Jos automaattiset päivitykset ovat käytössä, saat päivityksen jossain vaiheessa näiden päivien aikana. Tarkkaa ajankohtaa emme tiedä, mutta voit ladata päivityksen manuaalisesti milloin tahansa 9.6. jälkeen. Jos automaattiset päivitykset eivät ole käytössä, sinun on ladattava uusi sovellus manuaalisesti, jotta voit aloittaa sovelluksen käytön.

  Uusien sovellusten versionumerot:
  Matkapuhelimet ja tabletit, sekä Android että iPhone/iPad: 5.1 tai uudempi Apple TV: 3.0

   

 • 
 • Miten päivitän sovelluksen?

  Apple TV, iPhone tai iPad: Siirry App Storeen ja etsi Allente. Valitse "Hae".

  Android-puhelin tai -tabletti: Siirry Google Play Kauppaan ja etsi Allente. Valitse "Lataa".

   

 • 
 • Mitä laajakaistanopeutta suositellaan Allente-sovelluksen käyttöön?

   Allente-sovelluksen sisällön laadukkaaseen suoratoistoon tarvitaan nopea ja vakaa Internet-yhteys, jonka laajakaistanopeus on vähintään 30Mbit.