Oscars statyett

 

Oletko valmis Oscar-gaalaan?

Levitä punainen matto, kaada lasillinen kuplivaa, pue gaalavaatteet päälle ja valmistaudu vuoden arvostetuimpaan ja mahtavimpaan elokuvagaalaan. On aika jakaa 95. Oscar-palkinnot! Tai okei, tehdään siitä hieman rennompaa, vai mitä?... Pue pyjama päälle, kaada popcornit kulhoon, ota sohva-asento ja nauti ylistetyistä hittielokuvista, jotka ovat kaikki ehdolla tänä vuonna palkinnoille – elokuvia, jotka voit nähdä Allenten kautta.

Tämän vuoden Oscar-gaalan isännöi Jimmy Kimmel, ja se pidetään sunnuntain ja  maanantain välisenä yönä 13. maaliskuuta.

★ Ehdokkuudet: Paras elokuva, Paras ohjaaja, Paras alkuperäiskasikirjoitus★ Triangle of Sadness on estoton satiiri, jossa roolit ja luokat on käännetty päälaelleen ja kauneuden taloudellinen arvo paljastetaan kaikessa mauttomuudessaan. Mallit Carl ja Yaya navigoivat muodin maailmassa samalla, kun tutkivat suhteensa rajoja. Pariskunta kutsutaan superrikkaiden luksusristeilylle, jolle osallistuvat myös venäläinen oligarkki, brittiläinen asekauppias ja omaperäinen alkoholisoitunut Marx-lainauksia laukova kapteeni. Ensin kaikki vaikuttaa Instagrammattavalta. Mutta myrsky on nousemassa, ja valtaisa meripahoinvoinnin aalto iskee matkustajiin kapteenin järjestämän seitsemän ruokalajin illallisen aikana. Risteily päättyy katastrofiin. Carl ja Yaya löytävät itsensä autiolta saarelta miljardöörien sekä laivan siivoojan kanssa. Hierarkia on yhtäkkiä päälaellaan, kun siivooja on ainut, joka osaa kalastaa.

★ Ehdokkuudet: mm. Paras elokuva, Paras miespääosa ★ Elokuva seuraa Elvis Presleyn (Austin Butler) elämää ja musiikkia hänen ja arvoituksellisen managerinsa eversti Tom Parkerin (Tom Hanks) välisen erikoisen suhteen kautta. Tarina paneutuu Presleyn ja Parkerin yli 20-vuotiseen monimutkaiseen dynamiikkaan Presleyn noususta kuuluisuuteen ja ennennäkemättömään tähteyteen Amerikan kulttuurimaiseman murroksen keskellä. Keskeinen hahmo tarinassa on Priscilla Presley (Olivia DeJonge), joka oli yksi Elviksen elämän merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

★ Yhteensä 11 ehdokkuutta mm. Paras elokuva, Paras naispääosa ★ Hauska ja törkeän sydämellinen scifi-toimintaseikkailu naisesta (Michelle Yeoh), joka ei kykene hoitamaan verojaan. Nainen päätyy hullunkuriseen seikkailuun, jossa hän, ja ainoastaan hän, kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.

★Ehdokkuudet; mm. Paras elokuva, Parhaat erikoistehosteet ★ Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Kun Maverick määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen erikoistehtävään, hän tapaa luutnantti Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri Nick “Goose” Bradshaw’n poika. Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa tehtävässä, joka vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia

★Ehdokkuus: Paras dokumenttielokuva ★ Kaksi veljestä pyörittää lintusairaalaa, joka on omistautunut haarahaukkojen pelastamiselle. Yhdessä maailman väkirikkaimmassa kaupungissa nämä "haukkaveljekset" huolehtivat tuhansista linnuista, jotka putoilevat New Delhin savusumuiselta taivaalta.

Allenten asiakkaana saat veloituksetta käyttöösi suoratoistopalvelun, jonka avulla voit nauttia vaivattomasti lempielokuvistasi ja suosikkiohjelmistasi milloin tahansa. Lataa sovellus mobiililaitteellesi tai Smart TV:llesi tai avaa suoratoistopalvelu tietokoneella ja aloita katselu 🍿