cell8
© 2022 Viaplay Group


Mimosa Willamo loistaa ruotsalaisessa uutuussarjassa – Cell 8 pohjautuu suosittuun rikosromaaniin

Mimosa Willamo tekee paluun poliisitarkastaja Mariana Hermanssonin rooliin rikossarjassa Cell 8. Elisa Viihde Viaplayn alkuperäissarja pohjaa menestysromaaneihin, ja on samalla itsenäinen jatko-osa vuonna 2019 ilmestyneelle sarjalle Box 21. Tässä artikkelissa näyttelijä Mimosa Willamo paljastaa unelmaroolinsa ja kertoo, voisiko työskennellä poliisina.

Näyttelet Cell 8 -sarjassa poliisitarkastaja Mariana Hermanssonia. Millainen sarjan juoni on? Entä roolihahmosi? 
Cell 8 -sarja sijoittuu sekä Tukholmaan että Yhdysvaltoihin ja juoni pyörii kuolemanrangaistuksen ympärillä. 
 
 

“Ensin ajattelin, että tämä on liian iso rooli minulle! Kuinka voisin tarttua tähän?”


Roolihahmoni Mariana Hermansson on suhteessa rikollisen, John Schwarzin, kanssa. Ensin ajattelin, että tämä on liian iso rooli minulle! Kuinka voisin tarttua tähän? Kun luin käsikirjoituksen, huomasin pitäväni siitä paljon. Sarjan juoni ei pyöri vain poliisien ja poliisitutkinnan ympärillä, ja juuri se teki näyttelemisestä mielenkiintoista. Aluksi tuntui myös stressaavalta näytellä pääroolia ruotsalaisessa sarjassa, mutta kaikki meni kuitenkin hyvin.

Amerikassa kaikki on suurempaa

Jos tykkäsit Box 21 -sarjasta, tykkäätkö myös Cell 8 -sarjasta? 
Sarjoissa on paljon samaa, mutta Cell 8:ssa liikutaan henkilökohtaisemmalla tasolla. Toisella kaudella kaikki muuttuu isommaksi. Se voi tietysti johtua myös siitä, että sarjassa liikutaan Yhdysvalloissa, missä kaikki on suurempaa, hahahaa. Kuvasimme suuremmissa paikoissa ja isomman tuotantoryhmän kanssa.

Tapaaminen kirjailijan kanssa

Cell 8 perustuu kirjailijakaksikko Börge Hellströmin ja Anders Roslundin menestysromaaniin Box 21. Oletko tavannut jommankumman kirjailijoista? 
Kyllä, tapasimme Anders Roslundin kanssa ennen kuin koronapandemia alkoi. Roslund oli käsikirjoittamassa ensimmäistä kautta, mutta toisella kaudella hän ei ollut enää mukana. Hän ohjeisti, että meidän olisi hyvä lisätä roolihahmoihimme jotakin omaa. Vapauksien antaminen voi olla haastavaa, koska silloin ei tiedä, mitä mieltä kirjailija on lopputuloksesta. Ensimmäisen kauden jälkeen hän kuitenkin sanoi, että voi seistä lopputuloksen takana. Olimme siis tehneet jotakin oikein!
 

 “Ensimmäisen kauden jälkeen Roslund saboi, että voi seistä lopputuloksen takana.”

 

Paluu tuttuun hahmoon

Olet näytellyt Marianan roolia myös aiemmin. Tuntuiko tämä kerta erilaiselta? 
Tuttuun hahmoon palaaminen tuntui jotenkin helpolta. Pystyin keskittymään muihin asioihin, koska osa työstä oli jo tehty. Lisäksi opin tuntemaan uusia puolia roolihahmostani.

Osallistuitko hahmosi käsikirjoittamiseen?
Käsikirjoitus elää. Tiesimme, mitkä kohtaukset aiomme tehdä ja molempien kausien aikana minusta tuntui, että pystyin vaikuttamaan roolihahmooni. Meillä näyttelijöillä oli vapaus päättää, mitä hahmomme tekevät, koska tunnemme heidät parhaiten. Työskentely tässä tuotannossa oli avointa ja kun kuvaukset alkoivat, kaikki sujui mukavasti.

Onko Mariannan hahmossa ja sinussa samankaltaisuuksia? Entä eroja? 
Yksi ero on ainakin se, että en ole tarpeeksi terävä poliisiksi – olen liikaa “vähän kaikkialla”. Mariana oli hyvä koulussa, pääsi suoraan poliisiakatemiaan ja oli luokkansa priimus. Myös minä olin hyvä koulussa, ja sitä kautta oli helpompi löytää yhteys hahmoni elämään ja ihmissuhteisiin. Näyttelijänä on aina jännittävää verrata roolihahmojen tilanteita omaan elämään. Tätä roolia tehdessä mietin, miten pitkälle olisin valmis menemään minulle tärkeiden ihmisten puolesta.

Toimintaa ja stuntteja 

Millaista oli näytellä poliisia? Onko uudella kaudella paljon toimintakohtauksia ja teitkö omat stunttisi? 
Tällä kaudella on enemmän toimintaa. Tein stunttini itse – jos niitä nyt voi stunteiksi kutsua. Mutta pakko sanoa, että kaikista vauhdikkaimmissa autokohtauksissa en ajanut autoa. Valitettavasti!

Olisitko halunnut olla ratissa? 
Ehdottomasti! Kuvausten aikana nautin paljon autolla ajamisesta. Toisaalta ymmärsin myös, että kestäisi liian pitkään, että oppisin ajamaan turvallisesti sillä vauhdilla. Siksi oli järkevämpää jättää auton ajaminen ammattilaisille.

Elokuvista tuttuja jättiautoja

Cell 8 -sarjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin. Mikä oli hauskinta ja mikä vaikeinta kuvausten aikana? 
Koronan takia emme voineet kuvata sarjaa Yhdysvalloissa. Mitäköhän tuotanto ajattelee, kun menin paljastamaan, ettei sarjaa kuvattu siellä, hahahaa? Sarja näyttää siltä kuin se olisi kuvattu Yhdysvalloissa ja tuotantoryhmä teki sen suhteen loistavaa työtä. Meillä oli käytössämme myös amerikkalaisia autoja. Autot olivat niin isoja! Tuntui uskomattomalta ajaa massiivisella lava-autolla, jollaisia olen nähnyt vain elokuvissa

Olet tehnyt Suomen lisäksi kansainvälisiä rooleja. Millaisia eroja eri maiden välillä on?  
Suomalaisia ja ruotsalaisia tuotantoja kuvataan yllättävän paljon muissa Euroopan maissa, esimerkiksi Baltiassa. Jopa amerikkalaisia ja brittiläisiä tuotantoja lennätetään sinne. Baltian maissa ollaan hyvin ammattitaitoisia, ja samalla rahalla saa isomman tuotantoryhmän. Cell 8 -sarjan tuotannossa työkieli oli englanti ja meillä oli trailereita, joihin pystyimme menemään tauoille.

Olet näytellyt muun muassa kauhuelokuvissa, komedioissa, rikosdraamoissa ja trillereissä. Mikä on suosikkigenresi?
Olen onnekas, koska olen voinut tehdä erilaisia rooleja. Genrellä ei ole suurta merkitystä, mutta työkavereilla on. Kun on hyvät tyypit ympärillä, tekeminen on hauskaa.
 

“... kuka sanoisi ei Meryl Streepille?”


Jos saisit valita, kenen kanssa haluaisit näytellä?
 

Olen päässyt näyttelemään monien sellaisten suomalaisnäyttelijöiden kanssa, joiden kanssa en olisi koskaan uskonut pääseväni työskentelemään. Se tuntuu aivan uskomattomalta. Jos ajattelen kysymystä laajemmasta näkökulmasta, niin kuka voisi sanoa ei Meryl Streepille? On myös olemassa sellaisia suuria näyttelijöitä, joiden kanssa en haluaisi näytellä. Haluaisin vain katsoa ja tarkkailla, miten he tekevät työnsä.  

Onko sinulla unelmaroolia? Jos on, mikä se olisi?
Minulla ei ole yhtä tiettyä unelmaroolia. Tärkeintä on, että tarina on kiinnostava, ja että siinä on hyvä käsikirjoitus ja mielenkiintoiset roolihahmot. Voisin olla erittäin hyvä Ronja Ryövärintytär. Silloin voisin juosta metsässä ja huutaa kovaan ääneen.

Mitä seuraavaksi? 

Onko sinua buukattu jo seuraaviin Roslund & Hellström -sarjoihin? Voitko paljastaa jotakin tulevasta?
Jaahas, en osaa sanoa mitä voin vielä kertoa tulevasta, joten toistaiseksi minun pitää pysytellä hiljaa!  

Mitä muita projekteja sinulla on nyt meneillään? Olet mukana ainakin uutuuselokuvassa Veden vartija. 
Joo, Veden vartijan ensi-ilta on parin viikon päästä. Veden vartija on dystooppinen scifi-elokuva. Olen mukana myös muutamissa tuotannoissa, joiden ensi-illat osuvat ensi vuodelle. Korona-aikana kuvattiin jonkin verran tuotantoja, ja nyt jatketaan hommien paiskimista. On ollut mukavaa palata kuvausten pariin!

Sarjasuositus Allenten asiakkaille

Viimeinen kysymys. Mitä sarjoja tai leffoja katsot tällä hetkellä? Anna Allenten asiakkaille yksi sarjasuositus!
Olen kuullut paljon hyvää eräästä sarjasta, jonka kyytiin hyppäsin vasta neljännellä tuotantokaudella. Suosittelen siis tanskalaista sarjaa nimeltä Vallan linnake!

Cell 8 sai ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa 28. syyskuuta ja se on itsenäinen jatko-osa vuonna 2019 ilmestyneelle Box 21 -sarjalle. Cell 8 -sarjassa poliisit Ewer Grens ja Marianna Hermanssons tutkivat kuolemanrangaistuksiin johtaneita rikoksia.