2280x1000_FI_Annika_landing_hero.jpg"Mikä on aitoa ja mikä ei?"

Taidemaailma toimii täydellisenä näyttämönä SkyShowtimen uudelle rikossarjalle Koodinimi: Annika

Ennen SkyShowtimen uuden alkuperäissarjan ensi-iltaa haastattelimme sarjan näyttelijöitä kuullaksemme hiukan lisää hahmoista, sekä hetkistä sarjan kuvauksissa Suomessa ja Ruotsissa. Millaista Sannah Nedergårdille oli näytellä roolia jolla on kaksoisidentiteetti? Mikä sai Helena Bergströmin suostumaan salaperäisen Agathan sivurooliin? Ja miksi huutokauppatoimiston omistajaa näyttelevä Ardalan Esmaili pitää taidemaailmaa täydellisenä ympäristönä luoda puitteet loistavalle trillerille?

Koodinimi: Annika saa ensi-iltansa SkyShowtimessa 30. syyskuuta, mutta Allenten asiakkaana voit jo nyt katsoa sarjan ensimmäisen jakson Allente-sovelluksessa.

"Emma on hyvin pitkälti perinteinen suomalainen, hillitty viilipytty. Annika taas on jotain ihan muuta, hän on kaunopuheinen, itsevarma ja ottaa empimättä oman tilansa."

 

Sannah Nedergård –  Hahmona Annika Stormare eli Emma Haka

Voitko kertoa lyhyesti hahmostasi?

Näyttelen Suomen poliisin taiderikosasiantuntija Emma Hakaa. Joka soluttautuu Tukholman alamaailmaan osana salaista peiteoperaatiota, temperamenttisena ja itsevarmana taiteen asiantuntijana Annika Stormarena.

Näyttelet kahta hahmoa samassa sarjassa, miten onnistuit esittämään kahta niin erilaista roolia?

Ensinnäkin minulla oli paras mahdollinen apu, mitä tiimiltäni voin saada. Hyvä maskeeraaja, hyvä pukusuunnittelija ja hyvä käsikirjoitus auttoivat paljon. Mutta kaikki kuitenkin lähtee Emmasta, joka esittää Annika Stormaren kaltaista hahmoa. Emma ja Annika ovat hyvin erilaisia. Emma on hyvin pitkälti perinteinen suomalainen, hillitty viilipytty. Annika taas on jotain ihan muuta, hän on kaunopuheinen, itsevarma ja ottaa empimättä oman tilansa.

Mitä eroja sarjassa nähdään Ruotsin ja Suomen välillä?

Sarjan visuaalinen puoli eroaa selvästi toisistaan Suomen ja Ruotsin välillä. Mutta se on kuvattu erittäin kauniilla tavalla koko sarjan ajan. Suomen osalta näemme pimeän, vähän rosoisen ja paljaan ympäristön. Kun taas ruotsalaiset maisemat ovat enemmän avoimempia, valoisampia ja kauniimpia ympäristöltään.

Emman lapsuus on tärkeä osa sarjaa, mitä voit kertoa siitä?

Hänen lapsuudestaan kumpuaa paljon käsittelemättömiä traumoja, joita hän ei ole koskaan jakanut kenenkään kanssa.

Mitä luulet katsojien pitävän sarjasta?

Toivon, että katsojat arvostavat sarjaa Pohjoismaisen Nordic Noir -tyylisuunnan "twistillä".

Pekka Strang – Hahmona Raimo Korpi

Esität Raimo Korpea, Emman ohjaajaa Suomen poliisissa? Se ei ole kuitenkaan ainoa linkki hahmojenne välillä, kertoisitko lisää?

Minähän olen suorastaan erikoistunut näyttelemään masentunutta nelikymppistä suomalaista miestä. Kerännyt tässä jo hyvää kokemusta siitä muutaman vuoden. No ei sentään, mutta totta puhuen olihan se yllättävää tällä iällä hypätä mukaan tietyn tyyppiseen isähahmon rooliin. Mutta meillä kyllä kuvatessa oli superhauskaa työskennellä yhdessä Sannahin ja muiden näyttelijöiden kanssa.

Kuvailisitko hahmosi olevan myös hiukan syvällinen mietiskelijäluonne?

No mitä voit sanoa miehestä joka elää yksin kissansa kanssa? No mutta joo... Hahmoni kantaa oikeastaan läpi koko sarjan salaisuutta. Salaisuutta jonka he jakavat yhdessä, mutta josta he eivät voi puhua.

"Kun luin käsikirjoituksen tunsin heti, että siinä on erittäin mielenkiintoinen tarina. Se on samaan aikaan erityinen ja epätavallinen."

Helena Bergström – Hahmona Agatha Torstensson

Olet yksi suurimmista näyttelijöistä Ruotsissa. Mikä sai sinut lähtemään mukaan Agathan rooliin?

Kun juttelin ohjaaja Annilan kanssa ja pääsin lukemaan käsikirjoituksen, niin tuntui heti siltä, että tarina on erittäin mielenkiintoinen. Se on samaan aikaan erityinen ja epätavallinen. Rikostarina, joka ei sinänsä aiheena ole mitään uutta, mutta tämä sarja näyttää aivan uuden lähestymistavan. Olen todella iloinen, että minua kysyttiin mukaan ja että olen saanut työskennellä kaikkien upeiden näyttelijöiden kanssa.

Millaista oli työskennellä ohjaaja AJ Annilan kanssa?

Hänen kanssaan oli aivan ihana työskennellä, se oli rento ja turvallinen ympäristö. Hän auttoi todella paljon meitä näyttelijöitä ja varmisti, että teimme yhteistyötä hyvin esimerkiksi kuvaajan kanssa.

Sarjassa Emman suurin uhka on hahmosi Agatha, miten kuvailisit häntä?

Hän on salaperäinen nainen, jolla on jonkinlainen yhteys Emman aliakseen Annikaan. Sannahilla ja minulla oli todella hauskoja kohtauksia yhdessä. En tietenkään voi paljastaa etukäteen mitä tapahtuu, mutta taustalla on hyvin traumaattinen tarina, miksi hänellä on yhteys Annikaan. Agatha on suuri uhka Emmalle, koska hän on se joka voi paljastaa koko Emman peiteroolin Annikana.

 

"Taidemaailma loi täydellisen ympäristön trillerille. Mikä on aito ja mikä väärennös?"

Ardalan Esmaili - Hahmona Rasmus Ståhlgren

Näyttelet sarjassa Rasmus Ståhlgrenia, huutokauppatoimisto Ståhlgrensin omistajaa. Miksi taidemaailma on mielestäsi sopiva ympäristö tämän tyyppiselle sarjalle?

Taidemaailma on salaperäinen. Luulen että siinä maailmassa on monia, jotka eivät tunne oloaan erityisen kotoisaksi. Se luo täydellisen ympäristön trillerille. Mikä on aitoa ja mikä ei? Tämä pätee niin taidemaailmassa, kuin myös sarjan hahmoissa. Oikein hyvin mietitty toteutus sarjan luojalta Mia Ylöseltä!

Hahmosi Rasmus on sekä hienostunut että kylmä, mutta samalla synkkä ja pelottava henkilö. Mikä oli ensivaikutelmasi hänestä?

Hän on mies jolla on suuri vesisäiliö tontilla. Kun näet käsikirjoituksessa miehen, jolla on vesisäiliö, haluat heti sukeltaa hommaan sisään! No joo, vitsailut sikseen! Ensimmäinen asia jonka sain lukea oli itse asiassa aistillinen kohtaus. Se oli erittäin mielenkiintoista.

Oliko kuvaaminen yhtä intensiivistä ja vauhdikasta kuin miltä se sarjassa näyttää?

Sarjassa on erittäin intensiivisiä kohtauksia, mutta työskentely kameran takana oli aina rauhallista, turvallista ja hyvin organisoitua koko kuvausprosessin ajan.

 

"Rinalla on toinen jalka perhe-elämässä, leipovana jalkapalloäitinä ja toinen puoli syvällä rikollisuuden alamaailmassa poliisityön kautta.”

Eva Melander – Hahmona Rina Olander

Näyttelet Rinaa, Emman ohjaajaa Ruotsin poliisista. Voitko kertoa meille lisää hänen suhteestaan Emmaan?

Rina on se joka huolehtii ja opastaa Emmaa Tukholman toimeksiannon ajan. Hän auttaa Emmaa luomaan Annika-hahmon ja on apuna hänen korvanapissaan läpi koko tehtävän ajan.

Voitko kertoa hieman lisää Rinasta hahmona?

Kaikilla sarjan hahmoilla on tavalla tai toisella kaksoisidentiteetti. Rinalla on toinen jalka perhe-elämässä, leipovana jalkapalloäitinä ja toinen puoli syvällä rikollisuuden alamaailmassa poliisityön kautta. Kaksi hahmoa yhdessä henkilössä on erittäin mielenkiintoista näytellä.

Millaista oli näytellä suomalais-ruotsalaisessa tuotannossa?

Arvostan suomalaisten hieman tummempaa huumorintajua. Suomalainen tarinankerronta on sellaista hieman hitaampaa, mutta jotenkin ytimekkäämpää. Vaikka me ruotsalaiset puhumme enemmän ja yritämme selittää itseämme, se vaan vie turhaa energiaa.

 

Koodinimi: Annika

SkyShowtimen uusi rikossarja Koodinimi: Annika seuraa suomalaisetsivä Emma Hakaa, jonka tehtävänä on soluttautua Tukholman taidemaailman korruptioskandaaliin. Emma luo itselleen peiteroolin temperamenttisena Annika Stormarena tutkimaan rahanpesutapausta, mutta joutuu pian...


SkyShowtime syysuutuudet

Poker Face, kausi 1

Charlie Cale, jolla on poikkeuksellinen kyky tunnistaa, milloin joku valehtelee, tutkii rikoksia, joihin hän törmää matkoillaan.

Katso Poker Face nyt
Special Ops: Lioness

Todellisen armeijan erikoisyksikön tehtäviin perustuva tarina seuraa, kuinka rosoinen, mutta intohimoinen nuori merijalkaväen sotilas Cruz Manuelos (De Oliveira) värvätään Lioness Engagement Team -yksikköön. Hänen tehtävänään on soluttautua terroristijärjestöön ja auttaa kukistamaan se sisältäpäin. Saldaña esittää Lioness-ohjelman asemapäällikkö Joeta, joka kouluttaa, ohjaa ja johtaa naispuolisia peiteagenttejaan. Sarja julkaistaan lokakuun lopulla.

Katso lisää SkyShowtime sarjoja

Allente sovelluksella voit katsoa Live -TV- kanavia, urheilua, elokuvia, sarjoja ja lasten sisältöjä milloin ja missä haluatkin. Sovelluksesta löydät myös kaikki SkyShowtimen elokuvat ja sarjat. Katsottavissa oleva sisältö vaihtelee kanavapakettisi mukaan.