Aloita Allente-sovelluksen käyttö


Ennen kuin voit kirjautua sisään ja alkaa Allente-sovelluksen käytön tai katsella tilaamiasi sisältöjä nettiselaimen kautta (tv.allente.fi), sinun on luotava Allente-tili. Noudata alla olevia ohjeita ja olet valmis muutamassa minuutissa 👍


Rekisteröi Allente-tilisi

Olemme listanneet tähän helpot ohjeet, kuinka saat sovelluksen käyttöösi. Sinun tulee olla rekisteröitynyt Omille sivuille käyttäjäksi, voidaksesi nauttia sovelluksemme tarjonnasta.

 1. Siirry Omille sivuille ja rekisteröi uusi käyttäjä.
 2. Luo Allente-tilisi noudattamalla annettuja ohjeita. Valitsemaasi sähköpostiosoitetta ja salasanaa käytetään Allente-sovellukseen kirjautumiseen.
 3. Lataa Allente-sovellus matkapuhelimeesi tai tabletille App Storesta tai Google Play kaupasta. Voit myös katsella sisältöjä tietokoneen kautta osoitteessa tv.allente.fi tai ladata sovelluksen useille eri Smart TV -alustoille, Apple TV:lle ja Chromecast with Google TV:lle.
 4. Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteella ja salasanalla, jonka juuri rekisteröit Omilla sivuilla.

Valmista! Nyt voit katsoa TV-kanavia ja tilaamaasi sisältöäsi ja nauttia huippuviihteen parissa 😎
Tutustu Allente-sovellukseen

Olemme tänne koonneet sovelluksen yleisimmät ominaisuudet. 

Voit käyttää Allente-sovellusta mobiililaitteellasi, OnePlace & Allente1 diigbokseilla, Apple-TV:llä sekä useilla älytelevisioilla. Suoratoisto toimii myös nettiselaimen kautta osoitteessa tv.allente.fi

 

  
 • Home.png Koti

  "Koti" on paikka, johon päädyt aina, kun käynnistät sovelluksen. Sieltä löydät sovelluksen uusimman ja suosituimman sisällön, erilaisia ​​teemaluetteloita, pikakuvakkeen TV-kanavillesi 'Nyt kanavilla'. Voit myös jatkaa kesken jääneen leffan tai sarjan katselua kohdassa 'Jatka katselua'.

  Vinkki: Jos otsikon jälkeen on pieni nuoli tai kolme pistettä, voit nähdä lisää napsauttamalla sitä. Saat valitun otsikon alla listauksen kaikesta aiheen suoratoistosisällöstä. Otsikon "Nyt Kanavilla" perässä oleva nuoli johtaa erilliselle sivulle, jossa on kaikki saatavilla olevat kanavasi, ja jokaisen kanavan kohdalla on tietoja meneillään olevista ja tulevista ohjelmista.

 • 
 • Tv

  Tänne on koottu kaikki tv-kanaviin liittyvä. Voit tietysti katsoa suoraan, mitä eri kanavilla lähetetään, mutta täältä pääset myös valittujen kanavien Viikkoarkistoon sekä TV-oppaaseen. Valitset TV-kanava joko "Nyt kanavilla -luettelosta - joka näyttää parhaillaan lähetettävän ohjelman, tai "Kanavat" -luettelosta, joka näyttää kanavan logon ja kanavan sijainnin. Viikkoarkisto tallentaa ohjelmat seitsemän päivän ajan niiden lähetyksestä. Jotta löydät helposti kaikki viikkoarkiston ohjelmat, olemme lajitelleet ne sinulle valmiiksi.Löydät mm. listat ’Viikkoarkiston suositukset’, ’Viikon viihdevinkit’ ja ’Lasten suosikkiohjelmat’.

  Jos napsautat Viikkoarkisto-kuvaketta, sinut ohjataan alueelle, jossa kaikki ohjelmat on lajiteltu kanavan mukaan. Pääsy koko TV-oppaaseen on tällä hetkellä saatavilla Apple TV:lle, mobiililaitteille ja tableteille sekä PC:lle. Muille laitteille (Samsung ja LG Smart TV sekä Android TV) se julkaistaan ​​hieman myöhemmin.

 • 
 • Movies.png Filmit ja sarjat 

  Täältä löydät tilaukseesi sisältyvät elokuvat ja sarjat sekä koko vuokra- ja ostoelokuvavalikoimamme. Sisältö on lajiteltu eri tavoin, jotta katsottavaa löytyy helposti. Löydät mm. kategoriat "Elokuvat", "Sarjat", "Vuokraa ja osta" ja "Lapset" ja useita erilaisia ​​luetteloita uusimmista tai viimeksi lisätyistä elokuvista ja sarjoista sekä suositusta sisällöstä. Löydät myös luettelot eri sisällöntuottajilta, joihin sinulla on pääsy kanavapakettitilauksestasi riippuen.

   

  *Vuokra- ja ostoelokuva

  Tällä hetkellä voit suorittaa varsinaisen oston vain PC:n kautta (tv.allente.fi), Apple TV:n ja Samsung- ja LG-älytelevisioiden Allente-sovelluksessa sekä Allente 1 ja OnePlace digiboksien kautta.

  Muilla laitteilla, kuten matkapuhelimella ja tabletilla sekä Android TV:llä (Android TV -mallit, Chromecast with Google TV) voit tällä hetkellä katsoa vain jo vuokraamaasi tai ostamaasi sisältöä.

  Hyvä tietää: Jos vuokraat digiboksin tai älytelevision kautta, sinun on vahvistettava tapahtuma PIN-koodilla. Se on esiasetettu arvoon 1234 ja voit muuttaa sen Omat sivut-palvelussa. • 
 •  Urheilu

  Urheiluvalikosta löydät tulevat ja meneillään olevat urheilutapahtumat. Ne on lajiteltu erilaisiin listoihin sekä kronologisesti että lajikohtaisesti, jotta löydät helposti haluamasi lajin. Täältä löydät myös kaikki urheiludokumentit.

 • 
 • Favorites.png Oma sisältöni

  Suosikit

  Suosikkeihin lisäämäsi ohjelmat, sarjat tai elokuvat on koottu tänne. Jos haluat tehdä suosikkimerkinnän, mene ohjelman, elokuvan tai sarjan alle ja merkitse sydän (Lisää suosikkeihin). Joissakin sovelluksissa voit myös merkitä TV-kanavia suosikeiksi. Voit tehdä sen myöhemmin kaikissa sovelluksissa, mutta tällä hetkellä se vaihtelee sovellusten välillä. Suosikit eivät ole tällä hetkellä saatavilla ollenkaan Android TV -sovelluksessamme, mutta tulevat myöhemmin.

   

  Jatka katsomista

  Jatka katsomista -ominaisuus helpottaa sinua löytämään tiesi takaisin sisältöön, jota et ole katsonut loppuun, olipa kyseessä jakso tai elokuva, jonka olet lopettanut kesken, tai koko sarja, jonka kaikkia jaksoja et ole vielä katsonut. Oma sisältöni -kohdan Jatka katselua -luettelo synkronoituu eri laitteidesi välillä, joten voit helposti jatkaa katselua missä tahansa.

   

  Omat vuokra- ja ostoelokuvat

  Tällä hetkellä et voi ostaa varsinaista vuokra- tai ostoelokuvaa kaikilla laitteilla, mutta voit katsoa sen millä tahansa laitteella ja löydät sitten vuokraamasi tai ostamasi elokuvan/sarjan täältä.

 • 
 • Settings.png Asetukset

  Voit muokata sovelluksen asetuksia haluamallasi tavalla:

   

  Ääni ja tekstitys

  Kielivaihtoehdot: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi

  Tekstitys: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi tai mahdollisuus poistaa tekstitys

  Hyvä tietää:

  • Voit vaihtaa äänen ja tekstityksen kielen vain, jos käytettävissä on enemmän kieliä.
  • Kun vaihdat äänen kieltä tai tekstitystä asetuksissa, muutos koskee kaikkea sisältöä, kunnes vaihdat sen uudelleen asetuksissa.
  • Voit myös vaihtaa äänikieltä tai tekstitystä katsellessasi TV-sarjaa tai elokuvaan, mutta silloin vaihdos koskee vain juuri katselemaasi sisältöä. Jos haluat tehdä tämän, napsauta kieli- ja tekstityskuvaketta, joka näkyy näytöllä ohjelman pyöriessä

   

  Sovelluksen kieli

  Täällä voit valita, millä kielellä haluat käyttää sovellusta. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista: englanti, norja, ruotsi, tanska ja suomi.  

  Kun olet kirjautunut sisään, sovellus käyttää automaattisesti tiliisi liitettyä kieltä. Jos vaihdat sovelluksen kielen manuaalisesti asetuksissa, sovellus käyttää kyseistä kieltä kaikissa valikoissa ja tallentaa sen tilillesi.   

  Kirjautumattomassa tilassa sovellus käyttää laitteeseen asetettua kieltä (mobiili, älytelevisio, tabletti, tietokone jne.) Jos kyseessä on kieli, jota Allente-sovellus ei tue, kaikki valikot näytetään englanniksi. Jos vaihdat sovelluksen kielen manuaalisesti asetuksissa, sovellus käyttää kyseistä kieltä kaikissa valikoissa, mutta ei tallenna sitä. Kun sovellusta käytetään seuraavan kerran allekirjoittamattomassa vierastilassa, kieliasetus palautuu laitteen määritetyksi kieleksi edellä kuvatulla tavalla.

  Tietoja sovelluksesta

  Täältä löydät muun muassa käyttäjänimesi ja käyttämäsi sovellusversion.

   Suostumukset
   Täältä löydät hyväksynnän henkilökohtaisille suosituksille ja tietoja tietosuojakäytännöstä.   

  Jotta saat nopeasti ja helposti apua tai vastauksia kysymyksiin, voit ottaa meihin yhteyttä suoraan Asetusten "Asiakaspalvelu"-kohdan kautta. Alue on jaettu viiteen eri luokkaan, joista jokaisella on joko suora linkki tai QR-koodi (käyttämästäsi sovelluksesta riippuen), joka johtaa asiakastukeen. 

 • 
 • Vinkkejä ja muita ominaisuuksia

  Katso alusta alkaen, keskeytä ja kelaa TV-kanavilla
   Aloita alusta
   Apple TV:ssä, suoratoistopalvelussa ja Smart-TV:n sovelluksessa voit aloittaa kanavalla pyörivän ohjelman katselun alusta. Klikkaa Aloita alusta kuvaketta ja pääset ohjelman alkuun hetkessä. Palvelu toimii valituilla kanavilla.

     

  Keskeytä ja kelaa
   Jos keskeytät ja ohitat takaisin TV-kanavilla, on mahdollista palata jopa 2 tuntiin, mutta jos ohjelma on lyhyempi, voit vain hypätä takaisin käynnissä olevan ohjelman alkuun. Se vaihtelee kanavien välillä, mikä on sallittua. 

   Toista seuraava jakso automaattisesti
   Viikkoarkistossa olevan sarjan tai ohjelman seuraava jakso toistetaan automaattisesti, kun olet lopettanut edellisen jakson katselun.

  Ohjelman lopussa seuraavan jakson pikkukuvake tulee ruudulle ja seuraava jakso alkaa automaattisesti 20 sekunnin kuluttua tai voit siirtyä siihen klikkaamalla kuvaketta.

   

  Katso lisää
   Jotkut kotisivun otsikot päättyvät pieneen nuoleen. Nuolen napsauttaminen avaa uuden sivun, jolta löydät enemmän sisältöä.


  Apple AirPlay ja Google Chromecast

  Allente-sovellus tukee suoratoistoa tietokoneesta, puhelimesta tai tabletista televisioon Apple AirPlayn tai Google Chromecastin avulla.

  Yhteyden muodostaminen Google Chromecastiin

  1. Yhdistä puhelin/tabletti/tietokone samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Chromecast.
  2. Napsauta Chromecast-kuvaketta image3erfq.png Allente-sovelluksessa.
  3. Valitse Chromecast näkyviin tulevien laitteiden luettelosta ja aloita toisto.

  Kuinka muodostaa yhteys Apple AirPlayhin

  1. Yhdistä puhelin/tabletti/tietokone samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV, AirPlay-yhteensopiva äly-TV tai Mac.
  2. Etsi Allente-sovelluksesta, mitä haluat katsoa, ja napsauta AirPlay-kuvaketta image8p01v.png.
  3. Valitse TV, Apple TV tai Mac näkyviin tulevasta laiteluettelosta.

   

  TV-opas

  Voit saada yleiskatsauksen kanaviesi nykyisistä ja tulevista ohjelmista eri tavoilla.

  • Tarjoamme TV-oppaan, eli tietoa siitä, mitä televisiossa lähetetään viikko eteenpäin. Löydät sen kohdasta ’Tv’ ja se on tällä hetkellä saatavilla Apple TV:lle, matkapuhelimelle ja tabletille sekä PC:lle. Muille sovelluksille (Samsung ja LG Smart TV sekä Android TV) se julkaistaan ​​hieman myöhemmin.
  • Lista "Nyt kanavilla" sisältää tietoja nykyisistä ja tulevista ohjelmista. Tämä ominaisuus on saatavilla kaikissa sovelluksissamme.

   

  Videon laatu

  Voit valita asetuksista videon laadun ja rajoittaa mobiilidatan määrää käyttäessäsi Allente-sovellusta.Wifi on katkaistava, muuten Videon laatu -vaihtoehto ei ole näkyvissä.

   

  Asiakastuki

  Jotta saisit nopeasti ja helposti apua tai vastauksia kysymyksiin, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä "Asiakaspalvelu"-kohdan kautta. Alue on jaettu viiteen eri kategoriaan, joissa kaikissa on joko suora linkki tai QR-koodi (riippuen siitä, mitä sovellusta käytät), joka johtaa asiakaspalveluumme.

 • 
 • Laitteiden enimmäismäärä ja järjestelmävaatimukset

  Käytettävien laitteiden enimmäismäärä

  Allente-tilisi on henkilökohtainen ja voit käyttää jopa neljää laitetta samanaikaisesti. Laite voi olla esimerkiksi tietokone, matkapuhelin, tabletti, Smart-TV, Apple TV tai Chromecast. Jos sinulla on digiboksi, se lasketaan laitteeksi, jos käytät suoratoistoa sen kautta. Mikäli käytettävien laitteiden enimmäismäärä ylittyy, saat tästä ruudulle tiedon.

   
   Hyvä tietää:

  Joillakin kanavilla on lisärajoituksia, jolloin kyseistä kanavaa voi katsella vain yhdellä tai muutamalla laitteella samanaikaisesti. Jos yrität avata saman kanavan vielä toisella laitteella, saat sovellukseen viestin, että sinun on vaihdettava kanavaa.

  Uuden Allente-sovelluksen järjestelmävaatimukset

  Android-mobiili/tabletti
   Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 tai uudempi

  iPhone/iPad

  Käyttöjärjestelmä: iOS 13.0 tai uudempi

  Apple TV
   -käyttöjärjestelmä: tvOS 13.0 tai uudempi

  PC ja Mac
   Tuemme useita selaimia

  Google Chrome
   -käyttöjärjestelmä: macOS/Windows/Android 93.0 tai uudempi

  Microsoft Edge -käyttöjärjestelmä: macOS/Windows 90.0 tai uudempi

  Firefox-käyttöjärjestelmä: macOS/Windows 90.0 tai uudempi

  Safari-käyttöjärjestelmä: macOS/iOs 13.0 tai uudempi

  Opera PC/Mac -käyttöjärjestelmä: 83.0 tai uudempi

Kysymyksiä ja vastauksia

Täältä löydät paljon hyödyllistä tietoa 💎

  
 • Miten voin vuokrata tai ostaa elokuvia/sarjoja?

  Tällä hetkellä voit suorittaa varsinaisen oston vain PC:n kautta (tv.allente.fi), Apple TV>n ja Samsung- ja LG-älytelevisioiden Allente-sovelluksessa sekä Allente 1 ja OnePlace digiboksien kautta.

  Muilla laitteilla, kuten matkapuhelimella ja tabletilla sekä Android TV:llä (Android TV -mallit, Chromecast with Google TV) voit tällä hetkellä katsoa vain jo vuokraamaasi tai ostamaasi sisältöä.

  Pyrimme varmistamaan, että voit vuokrata ja ostaa elokuvia ja sarjoja kaikilla laitteilla mahdollisimman pian.

 • 
 • En pysty lataamaan elokuvia ja sarjoja?

  Elokuvien ja sarjojen lataaminen ja katsominen Offline-tilassa on valitettavasti toiminto, jota emme tuo mukanamme uusiin sovelluksiin. Mutta esimerkiksi Viaplayn ja HBO Max:in sovelluksissa tämä on mahdollista.

 • 
 • Miten voin vaihtaa äänen kielen tai ottaa tekstityksen käyttöön?

  Sovelluksen ääntä ja tekstitystä voit vaihtaa Asetuksissa. Asetukset löydät oikealta ylhäältä klikkaamalla profiilikuvaketta. Siellä voit muokata sovelluksen asetuksia haluamallasi tavalla

  Voit myös vaihtaa äänikieltä tai tekstitystä katsellessasi TV-sarjaa tai elokuvaa, mutta silloin vaihdos koskee vain juuri katselemaasi sisältöä. Jos haluat tehdä tämän, napsauta kieli- ja tekstityskuvaketta, joka näkyy näytöllä ohjelman pyöriessä.

 • 
 • Mitä laajakaistanopeutta suositellaan Allente-sovelluksen käyttöön?

   Allente-sovelluksen sisällön laadukkaaseen suoratoistoon tarvitaan nopea ja vakaa Internet-yhteys, jonka laajakaistanopeus on vähintään 30Mbit.

 • 
 • Kuinka monella laitteella voin suoratoistaa samanaikaisesti?

  Allente-tilisi on henkilökohtainen ja voit suoratoistaa jopa neljällä laitteella samanaikaisesti. Laite voi olla esimerkiksi tietokone, matkapuhelin, tabletti, älytelevisio, digiboxi, Apple TV tai Chromecast. Jos yrität toistaa sisältöä toisesta laitteesta, toinen laite korvataan automaattisesti. Jos saat tietoruudun, että olet saavuttanut enimmäismäärän laitteita, voit palata johonkin aiemmin käyttämistäsi laitteista jatkaaksesi katselua.

  Hyvä tietää: Joillekin kanaville on lisärajoituksia, jotka tarkoittavat, että voit katsella kyseistä kanavaa vain yhdellä tai muutamalla laitteella kerrallaan. Jos yrität avata saman kanavan toisella laitteella, saat sovellukseen viestin, että sinun on vaihdettava kanavaa. 

 • 
 • Maksaako Allente-sovelluksen käyttö minulle ylimääräistä?

  Ei, Allente-sovellus sisältyy kaikkiin Allenten kanavapakettitilauksiin ja on täysin ilmainen. Sovelluksen sisältö perustuu siihen, mikä kanavapaketti sinulla on.

 • 
 • Voinko siirtyä suoraan muihin suoratoistopalveluihin Allente-sovelluksesta?

  Lähes kaikissa sovelluksissamme on etusivulla kohta nimeltä Suoratoistopalvelut.

  Sieltä voit siirtyä toiseen sovellukseen kuten Viaplay, HBO Max tai MTV Katsomo.

  HBO Maxin tapauksessa sinut ohjataan aina heidän sovellukseensa, kun aloitat HBO Max -elokuvan tai -sarjan Allente-sovelluksessa. Allente-sovelluksessa näet kaikki HBO Maxin nimikkeet "tavalliseen tapaan", mutta toistat sisällön HBO Max -sovelluksessa. Jos olet kirjautunut sisään HBO Max -sovellukseen, elokuvasi/sarjasi alkaa välittömästi. Muussa tapauksessa sinun on ensin varmistettava, että olet aktivoinut HBO Max -tilisi ja kirjautunut sisään, ennen kuin voit aloittaa katselun.

 • 
 • Mihin älytelevisiomalleihin Allente-sovellus on saatavilla?

  Allente-sovellus on saatavilla LG ja Samsung Smart TV -malleille vuodesta 2018 alkaen sekä Android TV -malleille, joiden käyttöjärjestelmä on vähintään 8.0 - mm. Sony, Philips ja Toshiba. Lisäksi sovellus on saatavilla muille Android TV -laitteille, kuten Chromecast with Google TV, Xiaomi Mi TV.

 • 
 • Onko Allente-sovellus saatavilla Chromecast with Google TV :lle?

  Kyllä. Se on Allenten Android TV -sovellus, jota käytetään Chromecast with Google TV:n kanssa. Se on ladattavissa Google Play Kaupasta.