Miten otan e-laskun käyttöön?

Mikäli tällaista ilmoitusta ei tule, voit tehdä e-laskusopimuksen erikseen seuraavasti:

  1. Kirjauduttuasi verkkopankkiisi etsi verkkopankkisi valikoista kohta "E-lasku", "E-laskusopimukset" tai "Tee e-laskusopimus" ja klikkaa sitä.
  2. Hae laskuttaja eli 'Allente Sverige AB' nimellä.
  3. Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen liittyvät tiedot (tunnistetieto laskuihin on henkilötunnus) ja hyväksy sopimus. Huomioi, että jos henkilötunnuksessasi on kirjain, tulee se kirjoittaa isolla kirjaimella.
  4. Tämän jälkeen saat meidän laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi.

Mitä hyötyä e-laskusta on?

E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi ja ne löytyvät kätevästi sieltä samasta paikasta. Ympäristöystävällisellä e-laskulla sinun ei tarvitse enää huolehtia erääntyvistä paperilaskuista, tai siitä että laskusi pääsisivät katoamaan esimerkiksi lomamatkasi aikana. E-laskun avulla vältyt myös kantamasta paperilaskuja kierrätykseen. Laskut menevät verkkopankkiisi ilman, että joudut näppäilemään laskun tietoja käsin. Näin ollen maksutiedot ovat aina varmasti oikein eikä näppäilyvirheitä voi tulla. Pystyt muokkaamaan e-laskun veloitustavan itsellesi sopivaksi pankkisi tarjoamien vaihtoehtojen mukaan. Voit esimerkiksi hyväksyä jokaisen saapuvan laskun erikseen, saada sähköpostina tai tekstiviestinä muistutuksen laskun saapumisesta tai asettaa laskun maksun automaattisesti tililtä eräpäivänä.

Milloin saan laskun verkkopankkiini?

Monet pankit tarjoavat e-laskuille erillisen ilmoituspalvelun, jonka avulla saat ilmoituksen (tekstiviesti ja/tai sähköposti) uusista saapuneista laskuista. E-laskumme ilmestyvät verkkopankkiin noin kuukauden 12. päivän paikkeilla. Lisäksi yleensä verkkopankit ilmoittavat heti verkkopankin etusivulla uusista laskuista, kun kirjaudut verkkopankkiin.

Miksi saan edelleen paperilaskuja?

Varmista verkkopankistasi, että tekemäsi e-laskusopimus löytyy e-laskusopimuksistasi. Jos e-laskusopimus löytyy normaalisti, klikkaa sopimus auki ja tarkista, että sopimuksen tunnistetietona käytetty henkilötunnus on varmasti oikein. Huom! Jos henkilötunnuksessani on kirjain, tulee kirjaimen olla kirjoitettuna isolla kirjaimella. Löydät todennäköisimmin ohjeet oman pankkisi e-laskutusohjeisiin pankkisi kotisivuilta. Jos ohjetta ei löydy, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun.